2019-04-23
最近聽朋友介紹觀塘開咗一間新酒店 — holiday inn ,佢哋嘅餐廳走Tiffany Blue少女風😍啱晒打卡!而且最近佢地夜晚個半自助餐仲做緊優惠,折扣後每位$400左右,勁抵食!所以我就約咗班fd去試吓~一行入餐廳,已經比濃濃嘅少女味徹底包圍住,果然冇令我地失望!再行多兩步,見到自助餐吧枱上面嘅食物款式種類繁多,除咗一般嘅中西式湯同糖水、雪糕、甜品、沙律、熟食之外,仲有刺身、壽司同海鮮冷盤,但最令我意想不到嘅係嗰度仲有生蠔任食,而且一啲鐵銹味都冇,十分鮮甜!簡直10個like👍🏻絕對可以媲美一般嘅傳統自助餐!之後就黎到我最期待嘅main course喇,餐牌上面有八個選擇(聽講每個月餐牌都唔一樣,個個月去食一次都唔會厭😚),我同朋友分別叫帶子、同鴨胸。最令我難忘嘅就係個鵝肝!入口即溶,仲要大大件!簡直想再encore!另外個帶子都好鮮嫩一啲都唔瞬色!唯一美中不足嘅係個鴨胸比較瘦,會有d咬口!但整體餐廳環境同食物質素都十分唔錯!絕對可以一試😋
簡直10個like👍🏻絕對可以媲美一般嘅傳統自助餐!