2019-04-24 930 瀏覽
今日去到觀塘嘅大商場行街, 諗起都有成兩個月冇食過日式放題,睇開飯網知道附近有呢間放題, 見啲評價都唔錯, 所以過嚟試下。餐廳嘅裝修好華麗, 唔知係唔係因為樓底高嘅關係餐廳望落好大, 好光猛。餐廳都設有幾個自助區, 例如沙律吧,甜品櫃, 飲品櫃等。刺身類刺身我哋當日叫咗兩轉, 第一轉叫咗三文魚,油甘魚,帶子, 三文魚刺身好肥美, 新鮮爽口, 油甘魚同帶子都好鮮甜。 第二轉叫咗三文魚,北寄貝,帶子,象拔蚌刺身, 北寄貝和象拔蚌刺身都 夠新鮮爽口。壽司類壽司方面都有幾個選擇, 壽司嘅份量都係偏細件, 相信餐廳係刻意咁早做, 因為偏細件嘅好處係唔會咁快食到咁飽,可以試多啲其他款式。 所有壽司嘅質素都幾高。燒物類和豉汁炒蜆(自助區)燒物叫了燒蝦,烤羊扒, 燒蝦有少少鹽少調味,蝦大約叫了10隻,10隻都爽口,冇霉。 烤羊扒用了孜然粉調味,特別香口,唔騷。豉汁炒蜆係喺自助區嗰度拿, 食咗大約十幾隻蜆都冇沙, 個豉汁味都調得好好, 個味道近大排檔嘅炒蜆都有八九成。今次用餐體驗都唔錯, 侍應收碟和上菜嘅速度都好快, 冇漏單和刻意扣份量嘅情況, 呢餐放題都幾滿意。

餐廳都設有幾個自助區, 例如沙律吧,甜品櫃, 飲品櫃等。

刺身

壽司

燒物類和豉汁炒蜆(自助區)

• 刺身拼盤
  • 壽司