2015-07-29 1138 瀏覽
又到OT獎勵大家既日子!! 同事們一向都吾會待厚自己, 今次要食好D! 要食豪D! 食海鮮! 難得剛剛出左糧 雲耳同貢菜就好多道地方都有得食嫁喇, 而味道都調製得幾好, 不太酸而夠爽口. 最令人surprise就係個花皮! 原本係魚皮, 但咩魚我就無問. 同出面或者澳門食開既好吾同, 薄得泥又有小小脆. 魚皮既膠質表現得好好. 味道不太濃, 酸酸咸咸的, 帶有小小魚既鮮味. 味道的確大fit. 豉汁完全帶出哂白鱔既鮮味. 白鱔肉很厚身. 送飯一流. 本人絕對可以食哂成碟. 無諗過都幾大隻, 蝦頭D膏很多. 我就最中意食蝦膏 XP 蒜茸又幾多. 不過粉絲如果可以再多D會好D. 因為, 好明顯吾夠分. 總結來說, 觀塘區食海鮮有咁既水準, 都真係有驚喜既~ , 中意食海鮮既朋友, 可以一試.

[三小食 - 雲耳, 貢菜, 花皮 ]

[豉汁白鱔]

[蒜茸粉絲蝦]