2022-07-15 7563 瀏覽
今日放工嚟觀塘同friend食放題,依間好多人都鍾意食放題,人均消費二百幾蚊,款式多又可以任食,性價比好高。- 👍🏻環境:餐廳地方好大,自助區都分咗好多區域,座位多敢旺場,梳化座位好舒服,張枱都夠晒大。- 👍🏻餐牌款式多:包括刺身,壽司,手卷,燒物,串燒,炸物,鍋物,一品料理;自助區有各類冷熱飲,酒類,雪糕,甜品,熱食,凍海鮮…- 👍🏻衛生:整體乾淨衛生,自助區食物都有蓋蓋住,執枱同上菜都各自有不同職員負責。- 👍🏻服務:上菜同執枱速度都幾快,食物齊單,服務態度良好。壽司🍣:大細適中,可以試多將款唔同嘅壽司,特別欣賞卷物壽司,賣相相當精緻,配搭創新,係需要花心思製作嘅壽司❤️- 辣味三文魚卷,黑松露吞拿魚蓉卷,牛油果加洲卷:三款卷物都係下面加洲卷加上飯素,辣味三文魚酸酸辣辣好特別,吞拿魚蓉好幼滑,配上黑松露好夾,牛油果幼滑清新。- 芝士鰻魚玉子燒:炙燒芝士溶後配上鰻魚同玉子非常夾- 炙燒壽司都唔錯:蒜香牛肉火灸壽司,三文魚腩火炙壽司,牛油燒明太子熟帶子壽司,特別係炙燒後三文魚魚油香更重。手卷:迷你海膽手卷同三文魚籽手卷我encore左好多次,上碟時手卷嘅紫菜都仲係脆嘅,大細適中,一啖一件
- 👍🏻餐牌款式多:包括刺身壽司,手卷,燒物,串燒,炸物,鍋物,一品料理;自助區有各類冷熱飲,酒類,雪糕,甜品,熱食,凍海鮮…

- 芝士鰻魚玉子燒:炙燒芝士溶後配上鰻魚同玉子非常夾

手卷:迷你海膽手卷同三文魚籽手卷我encore左好多次,上碟時手卷嘅紫菜都仲係脆嘅,大細適中,一啖一件,海膽鮮甜Creamy,三文魚籽卜卜脆,海水味濃。

燒物:
- 鹽燒海蝦🦐:呢款係我最鍾意食嘅,海蝦外殼燒到好香脆,配海鹽係絕配,蝦肉爽口彈牙,海鹽帶出鮮甜味

- 燒有機新鮮菠蘿🍍:酸酸甜甜,開胃消滯,十分juicy多汁
- 西京燒比目魚:外皮燒得好香脆,肉質嫩滑,醬汁好香濃,焦香味重

- 牛油翠玉瓜 :每一次放題必叫,一來要食d菜解膩,好香牛油味,好熱好爽脆

- 鹽燒牛舌: 燒得幾香,咬落去肉質爽口不膩,又唔會太它,牛香味重,加咗椒鹽好惹味

炸物:外皮炸得酥脆,內裏餡料熱辣辣,我點咗北海道牛乳鮮奶卷&吉列炸蝦配蜜糖芥末醬。

一品料理及鍋物:全部上碟都熱辣辣,選擇都幾多
- 黃金炒海中蝦:金沙蝦好夠鑊氣,外面香脆,蛋黃味香濃,蝦肉爽口彈牙

- 殿堂宴客醉鮑魚:好大隻鮑魚,有少少酒味,爽口鮮甜

- 鐵板蜜汁蒜香牛柳粒:牛柳粒爽口唔韌,炒得幾香,如果加少少黑椒同薯仔會更惹味,醬汁有啲偏甜

- 壽喜燒牛肉鍋:呢個非常推薦,牛肉好嫩滑,壽喜燒湯底香濃,配上豆腐,蔬菜🥬同葛粉好正宗

2022-07-14
10 分鐘 (堂食)