2022-06-22
唔好睇佢好似好隱蔽,上到去係坐滿曬架🥸多人嘅時間去最好就提早book位啦~1. 豐盛台灣牛肉湯麵($78)湯底是清燉牛肉湯,比較清淡,唔鐘意太濃香料味嘅朋友,呢款應該會啱口味!牛肉唔係煮到好軟腍果種,保留咗少少牛肉的韌性,食落都有啲咬口~評分🌕🌕🌕🌕🌑2. 豆腐番茄丸子拌麵($64)比較少見嘅款式,店家用番茄醬撈台灣麵,唔鐘意茄汁都可以轉麻辣醬、沙茶醬或者芝麻醬架🙉小編就揀咗茄汁,酸酸甜甜幾啱夏天食😋花枝丸同貢丸各一粒,彈牙大粒,魚香味重👏🏻豆腐係鹵水豆腐,不過就冇咩味,要撈埋啲醬一齊食先夠味🙊評分🌕🌕🌕🌕🌗3. 芋泥奶凍吐司($64)好適合打卡嘅甜品!不過食完正餐再食呢個真係好飽😂碳水加倍🥹建議幾個人開心share芋泥好滑好綿密😆份量都幾多,芋泥控食到好滿足🥳奶凍都幾厚,同芋泥好match竹炭吐司又真係有少少竹炭味wo🫢但係係夾嘅~不過入面加咗啲鹹嘅麵包粒,同整體嘅甜味有啲相撞🙉感覺唔加成個味道會和諧啲評分🌕🌕🌕🌕🌗4. 珍珠豆漿紅茶(正價$36;跟餐減$10)豆漿本身都係微甜,味道相較牛奶會清爽好多,沖出黎嘅茶飲落冇奶茶咁漏珍珠正正常常有少少咬口,不過份量有啲少🙊整體而言都幾fre
1. 豐盛台灣牛肉湯麵($78)
評分🌕🌕🌕🌕🌑
2. 豆腐番茄丸子拌麵($64)
小編就揀咗茄汁,酸酸甜甜幾啱夏天食😋
花枝丸同貢丸各一粒,彈牙大粒,魚香味重👏🏻
豆腐係鹵水豆腐,不過就冇咩味,要撈埋啲醬一齊食先夠味🙊
評分🌕🌕🌕🌕🌗
3. 芋泥奶凍吐司($64)
芋泥好滑好綿密😆份量都幾多,芋泥控食到好滿足🥳
奶凍都幾厚,同芋泥好match
竹炭吐司又真係有少少竹炭味wo🫢但係係夾嘅~
評分🌕🌕🌕🌕🌗
4. 珍珠豆漿紅茶(正價$36;跟餐減$10)
珍珠正正常常有少少咬口,不過份量有啲少🙊
整體而言都幾fresh😍小編覺得好飲過珍珠奶茶