懷舊風格,懷舊台式傳統經典元素融入空間,使人彷若穿梭時空隧道,倒轉回到上個世紀、品味文人雅士對於生活的堅持。如若你也想重返美好舊時光,趁著假期帶朋友仔穿越時空品嚐美味吧!就讓時間定格,望住所身處在買少見少既唐樓入樓每樣擺設,家具, 舊式嘅雪櫃,舊式嘅收銀機 仲有 留聲機。。。 彷彿置身於舊時光朋友仔生日今次就帶佢嚟呢一個充滿懷舊味道嘅 餐廳食生日飯, 記得我哋第一次去旅行 去咗台灣 見到菜單上嘅食物更加令我哋回憶起第一次去旅行嘅 點滴, 我哋已經好耐冇去過旅行喇,唔知下次係要等到幾時呢?台灣菜點樣都唔少得 三杯雞🐥 , 🐤雞肉醃得 好入味而且啖啖肉,肉質juicy👍🏻滷肉飯也是必點之選, 粒粒嘅滷肉加上鹵水蛋仲有半片嘅醃蘿蔔 就係簡簡單單嘅滷肉飯 就可以顯出不凡的味道台式滷味拼盤 : 🐽豬耳,🐣雞翼,🥕蘿蔔 ,海帶, 🥚鹵水蛋,豆乾荔枝梳打 甜度剛好💕

荔枝梳打 甜度剛好💕

2021-04-02