餐廳: 壹.01
資訊:

2022-05-12 38 瀏覽
📌 壹.01 📍 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖☎ 53697868★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`觀塘新開咗間台式小店,主打蛋餅、便當同台式特飲。一路都想試不過又無乜藉口去觀塘。呢日約我一個八婆好朋友食飯,大家要一個地方坐下gossip下。佢喺觀塘番工,最啱就係約佢觀塘見,gossip d 八卦嘢同時試下新餐廳。餐廳喺中海日升中心2樓,門口好簡約,價錢都好大眾化。2:30pm後餐牌上嘅價錢再有9折同埋特飲做半價。便當嘅主食可揀魯肉、排骨、牛肉、手撕雞。價錢都係五六十蚊左右。另外仲有特盛便當、蛋餅、各式小食同飲品。QR Code 落單非常方便。💫溶岩蛋之戀($39)呢個蛋餅入面包住芝士同火腿,上面唧咗我至愛嘅千島醬。雖然微溫,但芝士都略有拉絲好滿意!分量都好大,蛋餅都夠乾身煙韌,唔會濕滴滴。💫台北夜市小食拼盤($36)同朋友傾計最啱就係有啲小食襯番,呢個小食拼盤吹水必選!拼盤包括台灣腸、花枝丸、鹽酥雞。三款小食都好啱食,一路食一路傾,無乜為意就KO 咗成盤小食!💫特盛紫菜排骨飯($77)我貪心啲remar
📌 壹.01 📍 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖
☎ 53697868

💫溶岩蛋之戀($39)

💫台北夜市小食拼盤($36)

💫特盛紫菜排骨飯($77)

我貪心啲remark 咗要多蔥多紫菜,上枱時有種爆棚嘅視覺震撼!排骨極度大塊!咬落好酥脆唔乾,入面仲有兩隻鵪鶉蛋,適量嘅魯肉汁,花生、麵筋及西蘭花、翠玉瓜等配菜。材料非常豐富!

💫特盛薑蔥魯肉飯($78)

朋友食呢個,魯肉入味,肥瘦適中,入面都有鵪鶉蛋同配菜,薑蔥加魯肉汁撈飯,真係想講句添飯丫唔該🤣。

💫黑糖鮮奶及黑糖鮮奶紅茶(各$28)

兩杯都多黑糖珍珠!奶亦好滑。茶嘅茶底都好濃。半價真係好抵飲!

店員們好熱情細心,仲滿面笑容,未食已經俾到我好warm 心情舒暢嘅感覺。服務態度💯分!

💛💛💛💛💛

2022-05-05