2021-06-23 32 瀏覽
之前喺長沙灣深水埗多數都係去cafe,今次就改變吓去食星馬菜。.招牌海南雞飯 配 迷你星洲叻沙 $75 🐓🍚+🍜呢個set份量十足,碗叻沙一啲都唔迷你!雞肉有雞味,肉質嫩滑帶少少油脂,蘸埋薑蓉黑豉油及辣椒汁,份外惹味!油飯粒粒分明夠乾身,比食開嘅要深色啲,味道亦更加豐富,有斑蘭葉、香茅和南薑嘅香味。叻沙湯頭濃稠,椰奶味香濃,唔會覺得好辣。油麵吸收湯頭精華,食落有濃濃嘅鮮味。.獅城芽菜走地雞飯 配 輕怡新加坡白胡椒肉骨茶 $78 🐓🍚+🍖走地雞肉明顯少啲油脂,肉質食落較結實富彈性,雞味亦更濃。油飯就同海南雞飯一樣,配埋芽菜,多咗份清爽嘅口感。肉骨茶係白胡椒口味,唔係一般嘅藥膳口味,湯頭清甜有淡淡嘅白胡椒香味,一字骨肉質都炆得夠軟腍。.順化炭燒豬肉串 加配+$18豬肉帶有油脂,炭燒後逼出油脂,外層烤得金黃焦香,口感嫩中帶Q。.小食孖寶(春卷+魚餅) 加配+$22 🫔+🐟鳳尾蝦春卷皮好似絲網咁好酥脆,蝦肉爽口。魚餅味道香濃,魚肉中混合檸檬葉香氣。.椰青 跟餐+$18 🥥原個椰青,清甜解渴。.恐龍美祿 跟餐+$9🥤可可味濃郁,啱晒我。.鮮油咖央多士 $22 🍞多士烘得金黃酥脆,夾住充滿椰香嘅咖

招牌海南雞飯 配 迷你星洲叻沙 $75 🐓🍚+🍜
呢個set份量十足,碗叻沙一啲都唔迷你!

順化炭燒豬肉串 加配+$18

小食孖寶(春卷+魚餅) 加配+$22 🫔+🐟

椰青 跟餐+$18 🥥
原個椰青,清甜解渴。
恐龍美祿 跟餐+$9🥤
可可味濃郁,啱晒我。

鮮油咖央多士 $22 🍞
多士烘得金黃酥脆,夾住充滿椰香嘅咖央醬,再加一塊厚厚嘅半融牛油,十分邪惡。

總括而言:佢哋嘅招牌雞飯真係幾好食,而且食物份量十足,價錢又親民,值得推介。小食同樣出色,餐廳仲有其他特色星馬菜式,下次再去試吓!