2025-05-27 286 瀏覽
今日同老公去九龍灣探朋友,之後就到德福廣場食晚飯。朋友推介,叫我哋食泰國嘢,價錢親民,餐廳係泰國人主理,正宗泰國菜。餐廳空間大,裝修以泰國風情為主,座位寬落,坐得舒服。餐牌選擇幾多,同埋有D item做緊promo,整體價錢都幾抵。老公發辦叫左兩款小食,一個主食,一個飯,另外兩杯飲品。手包春卷:春卷剛炸起,熱辣辣,好脆口。裡面有香菜、紅蘿蔔、木耳同粉絲等配料,點埋醬,酸酸甜甜,仲好食。沙爹串燒 (半打):牛同雞各3串,串燒每串份量都好大塊,帶焦香味,兩款都燒到標油,好juicy,好味道。清邁鐵板蠔仔蛋:蠔仔勁大隻,份量多,每口都食到蠔仔,同埋好香雞蛋味。底層鋪左洋蔥,咁就唔驚燶同痴底,另外用鐵板上,食到最後都唔會凍晒,幾好。泰式海南雞飯:係無骨海南雞,雞肉嫩滑,油飯夠香,旁邊配左青瓜,好清爽。飲品:老公食泰國嘢必叫凍泰式奶茶,佢話奶味重,口感幼滑,叫左少冰少甜,味道剛剛好。我就叫左柑桔青檸,少少凍柑桔味,青檸味濃,酸may may,冰凍消滯。 甜品:免費贈送,仲要係我鐘意食嘅椰汁千層糕同椰汁西米糕,好驚喜。兩款甜品椰汁味重,唔太甜,絕對係泰國風味,食完好飽好滿足。
餐廳空間大,裝修以泰國風情為主,座位寬落,坐得舒服。

2025-05-24