2019-04-28
知道觀塘開咗間新嘅親子餐廳,緊係第一時間同bb去試吓新嘢!一入到去,已經見到小朋友最愛嘅波波池,旁邊就係用餐區。用餐區係充滿住韓式小屋feel。餐廳非常窩心,餐枱上已準備咗用餐必備嘅濕紙巾同較剪。另外仲有顏色筆同填色紙,可以比小朋友一路食一路玩。我哋今次order左個三人餐,燒肉拼盤入面有韓式LA骨牛扒,牛小排,牛臉肉,豬五花同梨汁雞肉。特別一讚,牛小排同牛臉肉入口刻溶。大朋友有前菜,小朋友都有前菜😂小朋友嘅前菜全部都係一啲健康嘅小零食同水果。愛心便當上嘅都係小朋友啱食嘅嘢。飯後bb已經急不及待試穿韓服,韓服方面餐廳只會提供2歲同5歲既size。入去玩樂區前,每位小朋友都需要除鞋,量體溫同為雙手消毒。玩樂區入面既玩具必定能滿足所有小朋友嘅慾望,包括有煮飯仔,化妝枱,積木區,仲有小朋友最愛嘅波波池。玩到咁上下,本身諗住order甜品,結束完美嘅一天,點知等咗半個鐘,侍應就同我地講話做冰沫個部機壞咗😭希望下次同朋友過嚟嘅時候,可以試到佢哋嘅甜品啦。
大朋友有前菜,小朋友都有前菜😂
入去玩樂區前,每位小朋友都需要除鞋,量體溫同為雙手消毒。
希望下次同朋友過嚟嘅時候,可以試到佢哋嘅甜品啦。