2018-03-31
幫朋友侄仔補完習,佢就帶左我去佢屋企附近既商場食飯,話係新開無耐,但質素相當唔錯!呢度原來係由日藉夫妻一齊打理,當中有定食、意粉同薄餅三大類既食物可以揀,定價大多都唔過百元就包埋飲品、餐湯/沙律,價錢好親民當日我地揀左一款定食、一款意粉同一客pizza齊齊食個日既湯係雜菜湯,夠熱夠味仲好足料,好多蔬菜喺入面,感覺好健康意粉揀左個“日式香蒜煙三文魚意粉”HKd$68意粉熟道剛好,蒜香十足,煙三文魚份量不少,入面仲加入大量雜菌,很對口胃呢而pizza就要左“自家製香辣肉絲陂薩”HKd$88即叫即焗既pizza香氣撲鼻,拉芝拉絲不在話下,而批底焗得香脆不油膩,輕易吃光也不會漏定食方面朋友就話一定要試下呢度既“和風滑蛋豬扒飯”HKd$98呢個豬扒飯果然係無介紹錯呀當中既豬扒炸得香脆鬆化,炒蛋滑溜有蛋汁,配埋香軟既珍珠白飯一齊食,比起一啲專食吉列豬扒既店舖更出色每一啖都用得出用心製作既誠意雖然已經填飽咸胃,但見呢度有跟餐加配甜品啵,價錢又唔係貴.....咁我就緊係唔想放過啦朋友加左10蚊食左個抹茶雪糕,而我就加左15蚊要左件cheesecake 甜品既味道都無令我失望,芝士味濃而不過甜,食落實在
當日我地揀左一款定食、一款意粉同一客pizza齊齊食
意粉揀左個“日式香蒜煙三文魚意粉”HKd$68
而pizza就要左“自家製香辣肉絲陂薩”HKd$88
呢個豬扒飯果然係無介紹錯呀
每一啖都用得出用心製作既誠意
咁我就緊係唔想放過啦
甜品既味道都無令我失望,芝士味濃而不過甜,食落實在而幼滑,呢15蚊絕對值得加配
最後飲返啖清甜自然既蘋果汁情一清,正
食物質素的確幾好,老闆娘仲好親切,喺度用膳既感覺非常好,有heart既小店真係好值得支持下