2018-04-29
很耐無食過放題了,剛好星期日全家都得閒,就近近地在觀塘搵間放題試下。知道現在「極尚大瀛喜」做緊優惠,星期日訂5:30-7:30這個時段每位只需$210加一,拿拿臨即刻訂位。這間放題實在很受歡迎,相當多人訂位。去到拿位的時候我唔記得了訂位號碼,職員要花少少時間才找到我的資料,所以提提大家要記得訂位號碼啊。落左單,見野食未到就出去拿些少熟食做前菜先。有韓國泡菜、泰式無骨鳳爪、酸蘿蔔、辣味螺肉之類,款式都相當多㗎。不過為了要留位食其他野,所以無樣樣試。最喜歡的還是魚生選擇都幾多。刺身蝦已經有3種,另外三文魚、油甘魚、劍魚腩、象拔蚌、北寄貝、小帶子等等。味道夠鮮甜、夠新鮮,重覆叫左幾次至夠喉。壽司和手卷都唔錯㗎,佢size細過正常的一半,等大家個肚有多些位食其他野。炸物、串燒之類,最好食係芝麻雞翼。不過大家有眼見,很熱氣所以好食都只敢食一隻。鍋物雖然話係二人份量,但其實都很多。我地五個人分,每人都有一小碗...奉勸大家唔好叫太多鍋。我地叫了個金菇肥牛鍋,牛肉都滑的,不過覺得味道太甜,所以我和朋友都唔太喜歡。總括而言,二百幾蚊食這個放題,價錢相當抵。但大家最好準時到達開餐,因為佢會30分鐘前截單
落左單,見野食未到就出去拿些少熟食做前菜先。
總括而言,二百幾蚊食這個放題,價錢相當抵。但大家最好準時到達開餐,因為佢會30分鐘前截單,怕大家食得太急和唔夠時間食。