2021-03-26 65 瀏覽
宜家出去多數都會搵d靚靚打卡cafe,難得可以搵到一個閨蜜可以同我去餐廳影相打卡真係開心事!今日嚟到呢間位於尖東同紅磡交界嘅齋啡,咖啡店其實都比較細,所以週末同平日我會盡量揀平日過嚟呢啲小店,因為小人啲影相都靚啲咁啱可以俾我哋坐到餐廳嘅窗口位,同朋友一人叫左同一款唔同顏色既同款蛋糕,同埋點左杯純素LATTE純素餐廳都唔係第一次去,不過今次既味道都係第一次感受到純素蛋糕比我既感覺都可以係好好食,但相比之下同我去西環果間感覺差遠多。。。純素=冇落奶 & 冇蛋既蛋糕呢度既CREAM做得好實在,但過於實在口感有啲漿口,食得多仲覺得口腔內面好似漿左有層油咁,蛋糕質地切落比較易散,但味道尚算okLATTE因為冇奶關係都比較健康,不過味道亦偏淡,而且唔知點解食緊cake同飲緊latte會覺得條脷好hi口,最後冇食晒就收手了純素係健康,但健康都可以好味道...回頭率偏低希望下次有機會返嚟嘅時候野食質素會有改善🤭
純素餐廳都唔係第一次去,不過今次既味道都係第一次感受到
純素=冇落奶 & 冇蛋既蛋糕

純素係健康,但健康都可以好味道...回頭率偏低

希望下次有機會返嚟嘅時候野食質素會有改善🤭

2021-02-22