2015-08-22 673 瀏覽
原本係想嚟食小菜晚飯, 但個餐牌竟然仲係新年的特別套餐, 只係多咗個"翅", 但貴好多, 我地覺得唔抵食, 於是睇睇其他, 就改食扒餐~  西洋菜煲燒豬骨湯最鍾意佢食西餐都有得配中湯, 佢呢度D中湯好夠味, 可能係用燒豬骨, 比用普通豬骨濃味好多, 正~  煎文也魚柳配烤時菜+薯條 (蘑菇汁)唔知咩叫文也魚柳, 我覺得佢只係一般的鯰魚柳, 不過D肉冇咁散, 而且都煎得幾香, 但個蘑菇汁唔覺有蘑菇味, 唯有靠食埋D蘑菇片先有蘑菇味~佢個烤時菜, 唔係煎咁油膩, 夠哂乾身~不過最正都係薯條, 大大條, 又熱辣辣~  哥倫布豬柳配烤時菜+意粉 (蘑菇汁)又係唔知咩叫哥倫布豬柳, 可能係講塊豬柳個產地掛? 塊豬柳面有層唔知蛋漿定粉漿, 老公唔太接受, 佢刮走哂先食, 話寧願乾煎好過, 我都有同感~ 意粉林咗D, 但好過一般茶餐廳果D肥仔意粉~  熱檸水+熱菜蜜一般品質, 冇特別~   士多啤梨啫喱杯仲以為佢係成杯啫喱, 原來係將D啫喱切粒粒, 放响杯入面, 再淋D忌廉的物體, 但我都係鍾意加花奶多D~

煎文也魚柳配烤時菜+薯條 (蘑菇汁)
佢個烤時菜, 唔係煎咁油膩, 夠哂乾身~
不過最正都係薯條, 大大條, 又熱辣辣~

哥倫布豬柳配烤時菜+意粉 (蘑菇汁)
哥倫布豬柳配烤時菜+意粉 (蘑菇汁)
意粉林咗D, 但好過一般茶餐廳果D肥仔意粉~

熱檸水+熱菜蜜
檸水+熱菜蜜
一般品質, 冇特別~

2015-03-06
檸水+熱菜蜜