西貢除左諗起食海鮮之外,今次都想試下唔同既美食,今日我去左久留居餐廳試試佢地出名既拉麵!講下呢間店既裝修先,比較簡潔簡約牆頂放滿唔同既品酒酒樽同有包裝的列酒突出玩味!亦都有日式餐廳風格!紅色長燈籠更能突出門口的招牌裝修!更加能吸引客人到來!今次除左食佢哋出名既拉麵外,都會嘗試唔同的小食!當中我今次叫左個晚餐,辛麻豚骨拉麵!味道適中,唔會係味精湯感覺!配上小小塊豚肉食落特別開胃!辛辣度亦岩岩好,有朋友唔食得辛辣食呢個都唔驚!餐廳除工豚肉拉麵,還有白湯松露拉麵、櫻花蝦、和虎蝦濃湯拉麵,另外拉麵也可額外加餸菜!也是便宜!另外還有唐心蛋!十分好食!最後叫左煎餃子一碟大概有5隻!咬落口肉汁清甜!餃子皮不硬岩岩好!飲品我選擇了忌廉汽水同甜品芝士海綿蛋糕!味道可以,更有滿足感!

更加能吸引客人到來!