2023-07-21 150 瀏覽
已經想食呢個「世一」巴斯克芝士蛋糕好耐,一直都聽聞要排好耐隊,所以揀咗個星期六,八點起身九點四十分就已經去到門口排隊。我哋竟然唔係第一個,不過都係開舖嘅時候入到去再第一批嘅食客。入邊分為上下兩層,我哋坐咗喺上層嘅位置。之後就係拎住餐牌落樓下嗌嘢食。咁一場嚟到一定係要叫一個原味巴斯克,試一試佢係咪真係世一啦。本身我都整開甜品,知道巴斯克蛋糕嘅整法。呢個原味巴斯克,係的確好流心同滑,但係食唔到好多芝士或者雲呢拿味。明明見到有雲呢拿籽,但係就唔係好香。嘢飲嗌咗一杯Lemonade、一杯冷泡茶,普通Cafe嘢。入咗嘅話每人最少要嗌一杯嘢飲,而且蛋糕份量都好細一嚿要$68係小貴。兩件蛋糕兩杯嘢飲,買單要成270幾蚊,真係香港價錢。整體感覺不過不失,要排隊嘅話就唔會嚟

整體感覺不過不失,要排隊嘅話就唔會嚟
2023-06-28
$150 (早餐)