2013-08-31 3171 瀏覽
係openrice search左一輪,見到這間餐廳好評如潮,於是book了週末一試。訂枱時,職員說要分兩輪,頭輪係六點至八點,我book了六點。準時到達,六點時人客不多,講英文嘅女侍應不停催促我們點菜,感覺不太好。我們二人叫了Bouillabaisse($680)同Braised beef cheeks ($250)Bouillabaisse嘅價錢真像海鮮價一樣,見之前openrice嘅食評係$600,但今日巳charge $680. 現 今食肆嘅加價速度如直昇機一樣,令人驚訝。首先上Bouillabaisse, 材料頗豐富,有蝦,蟹,魚,蜆。湯不太濃味,但頗鮮甜。海鮮吃得出新鮮,只是魚嘅鮮味較差。Braised beef cheek嘅肉燜得好鬆化,好腍,有驚喜,好味。但不太滿意此餐廳嘅service,好pushy, 侍應放低dessert menu後,見我們兩分鐘內無反應,即刻拿走個menu. 這間餐廳價錢定價中上,但服務跟價錢並不成正比,有茶餐廳feel, not pleasant at all. 做不到令客人賓至如歸嘅感覺。再好嘅食物都要有好嘅service, 希望餐廳mana

但不太滿意此餐廳嘅service,好pushy, 侍應放低dessert menu後,見我們兩分鐘內無反應,即刻拿走個menu. 這間餐廳價錢定價中上,但服務跟價錢並不成正比,有茶餐廳feel, not pleasant at all. 做不到令客人賓至如歸嘅感覺。再好嘅食物都要有好嘅service, 希望餐廳management 能留意。
2013-08-31