2012-10-02 8 瀏覽
唔記得喺邊份報章雜誌睇倒呢間新馬來亞餐廳廣告,還掂去開上環,Shopping完走過嚟西環幫襯吓呢間餐廳就試吓佢地啲菜色啦!雞肉串燒比牛肉串好吃+倍,先喺味道方面,雞同牛肉串都烤得香噴噴,食落有噚燒烤味,雞肉肉質好香嫩,蘸上沙哆花生醬後滋香惹味; 牛嘅肉質就真燒到過哂火喉嘞,韌到飛起!唯有靠蘸上啲沙哆花生醬免強食完餘下嗰兩條牛肉串。烏打一向係我最愛,佢係娘惹出名小食之一。烏打即係蕉葉包住啲辣魚蓉嚟燒,自從上次喺檳城南興茶室嘅烏打令人回味無窮,佢地仲整得好食過馬六甲內嘅古城雞粒好多,所以當時一次過叫咗+幾舊嚟食,而呢度嘅烏打雖然口感細膩,但略嫌椰味太搶,亦唔夠我之前食過咁回味,講唔出欠缺啲乜。男友叫咗呢個但我無食,佢話比佢呢碗叻沙80分,而我就覺得成88蚊都叫做比出面貴,加返多兩隻獅蚶感覺上抵啲,雖然話就話喺酒店食係咁上吓價錢架啦! 但係你呢間係喺西環又唔係四五星酒店喎! 何必吝嗇那區區一兩隻獅蚶呢?味道相當清淡,似比病人食,收78蚊真係貴咗啲

幫襯吓呢間餐廳就試吓佢地啲菜色啦!

唯有靠蘸上啲沙哆花生醬免強食完餘下嗰兩條牛肉串。

回味,講唔出欠缺啲乜。

酒店喎! 何必吝嗇那區區一兩隻獅蚶呢?
味道相當清淡,似比病人食,收78蚊真係貴咗啲
2012-10-01