2016-09-19 12075 瀏覽
新界西的朋友表示好日都唔會過西區一次(´◉㉨◉)上一次係為了西環碼頭,今次就係為 食。唔講唔知原來呢邊幾多野食,而且性價比高又有地道小店,今次朋友介紹就搵到呢間性價比高到食完已經打算約定下次黎既酒店自助餐 (。☉౪ ⊙。) 聽個名加上內部整個裝潢都感覺幾高級自助餐,所以一人HKD$300幾有交易,而且 重點係 不計時任食!不過老實說,餐廳位置唔算多 地方都算偏細。但餐廳位置相對都唔算太多,十幾枱人客走動都有好多空間。好得意!一索係我地枱號,成間餐廳既裝飾到呢啲小細節位都覺得好有趣,果然乎合餐廳今期主題「尋味香江」主打懷舊和本土香港風味食物!除左自助餐外,為配合主題,餐廳每晚都會有個特別Menu,有燉湯同小菜😍💕超足料,好有煮家feel冷盤方面都有幾多選擇,少不了刺身,凍蝦,青口,翡翠螺同沙律,有朋友話相對其他酒唔係太多選擇,但中意食既都有,我都已經滿意,而且食完會fill 速度都幾快。除左前菜同頭盤,其實主食吧都有好多選擇,不過未食主食前,最吸晴既甜點都想睇下先😍仲有飲品,包你果汁或冰茶之類,重點係無限量供應比較難得。而我當然大推果汁,好fresh!!一見到各款甜品已經雙眼發光!尤其

好得意!

一見到各款甜品已經雙眼發光!
尤其是呢款拿破侖蛋糕,唔太甜唔怕膩,我同朋友都有安哥!其他甜品加埋都有十幾款,中西都有,即使下次同長輩食都唔怕佢地唔岩食。

我自己都好中意呢個豆腐花櫃😋
好多配料任自己選擇,感覺好滋潤!有雪耳蓮子薏米紅豆架😍
熱食方面都係牛扒, Pizza,小菜之類,比較深刻係竟然有北京填鴨,我食自助餐重點係甜品刺身,所以熱食都無食好多,不過全晚最最喜歡都係要數雞蛋仔!有黑松露味雞蛋仔!呢個好似係期間限定💕💕💕淡淡黑松露同雞蛋味配搭得剛剛好!雖然好飽,但食完仲想食,不過數量有限架🙈推介大家一定要試。
2016-08-26
  • 養生豆花