2022-01-12 335 瀏覽
之前同事派過佢既蝴蝶酥就一直令我念念不忘,仲想試埋佢既signature unicorn puff。呢次幫朋友訂散水餅就順便訂多舊俾自己食😂。🔅Unicorn Puff ($42)🦄有original、green tea、chocolate同hazelnut 4隻味,呢次揀左chocolate試下😍。原本覺得$42都偏貴,但一拎到手原來咁大隻😂 😂 😂。外層係酥皮,朱古力味就沾左朱古力醬同朱古力碎喺底,中間係朱古力cream 😚,滿足晒我呢個朱古力控!中間既cream唧得滿滿,唔係空心!唔知係咪因為拎到番屋企有再雪下,所以cream口感有啲似雪糕咁,個人幾鐘意🤎。但外層就唔夠牛角酥嗰種咁香咁酥脆。💬Unicorn puff都幾特別,又大份,夠2個人share做飯後甜品 🙈。朱古力味都算香濃,如果個皮再酥脆啲就100分😋。

Unicorn Puff
🔅Unicorn Puff ($42)

外賣自取