2019-06-24 537 瀏覽
堅尼地城站的Lex Coffee一向係我嘅首選,而呢一次再去,牆身竟然換上村上隆聯乘多啦A夢的畫作,真係忍唔住要同幅畫打卡。而呢間餐廳嘅lunch都有好多選擇,有主菜、branch、burger、pasta and risotto ,餐牌上仲有精美嘅圖片可以參考,真係款款都想食!我哋就揀咗一個主菜一個risotto作為今日嘅午餐;招牌美國肉眼牛扒配黑松露薯蓉 $198呢個肉眼扒真係好出色,點解咁講呢因為呢塊扒煎得外脆內軟,因為好多時喺其他地方食到嘅牛扒都係醃肉嘅時候將扒既質地變得好淋身,而呢個肉眼扒咬落仲好Juice,淋上牛扒汁仲更加好味,而且油脂分布真係好平均,真係食扒都唔會覺得肥。另外,黑松露薯蓉好滑,仲有好濃烈嘅黑松露Mix左係入面!仲有原隻蒜頭,蒜控既我真係食多十舊都唔會嫌多!!!!波士頓龍蝦意粉配自家製柳橙橙橄欖油 $198呢個意粉嘅主角當然係龍蝦,啖啖都係龍蝦肉,而且龍蝦肉好爽好fresh,採用扁意粉,龍蝦頭更有蝦膏!正!餐飲方面,我哋揀咗冰搖荔枝茶同藝術打印咖啡荔枝茶好清甜,好消暑,冰搖技巧令到成杯茶既溫度都一樣咁cool !!!藝術咖啡就係自己簡相印上去,好特別,平時唔

我哋就揀咗一個主菜一個risotto作為今日嘅午餐;

招牌美國肉眼牛扒配黑松露薯蓉 $198

波士頓龍蝦意粉配自家製柳橙橙橄欖油 $198

餐飲方面,我哋揀咗冰搖荔枝茶同藝術打印咖啡

藝術咖啡就係自己簡相印上去,好特別,平時唔飲咖啡既我都飲哂🤭🤭