2017-07-07 2502 瀏覽
今日星期6, 晚上8點幾黎到呢度, 小店內位置不多, 門口有幾張露天的檯, 不過因為天氣炎熱, 大家都一有室內位就會要求坐室內涼冷氣~小店伙記很好, 一有室內位置就主動問我們要不要坐回室內最先黎到的是海鮮炒烏冬正好快快幫我地醫醫肚, 炒烏冬最驚就係超多油, 呢個炒烏冬都算OK唔太多油, 味道都幾惹味.跟住就黎左D串燒同鯖魚先講鯖魚 - 算係無咩骨啖啖肉, 燒得時間都剛好, 不會太乾身太焦~ 至於串燒, 我地揀左墨魚丸、沙爹雞肉、牛舌、烤豬肉。每一樣都算燒得時間恰當, 不會太燶或者不夠熱。牛舌很爽口呢個牛油金菇勁好食! 牛油味非常香, 呢個我食到停唔到口!!食完第1 Round, 我地都覺得可以再食第2 Round, 因為D野食唔錯~今round我地叫左燒扇貝, 呢個就普普通通, 唔算非常鮮甜, 正常及格。荔枝豬肉卷 - 我第一次食呢個野, 個荔枝熱熱地甜甜地, 配上出面塊豬肉 (定係煙肉?!) 咸咸地, 兩樣野各自中和左個味道, 又幾好咪同幾夾~燒栗米 - 都甜甜地, 燒得都OK~日式炒野菜 - 呢個就麻麻地喇, 不過我地都只係想食少少菜平衡一下, 我最後係將D菜撈去個牛油金菇D牛油度

小店伙記很好, 一有室內位置就主動問我們要不要坐回室內

最先黎到的是海鮮炒烏冬
海鮮炒烏冬

跟住就黎左D串燒同鯖魚

第一輪串燒+燒鯖魚

牛油炒雜菇

燒栗米 - 都甜甜地, 燒得都OK~
追加串燒

日式炒野菜 - 呢個就麻麻地喇, 不過我地都只係想食少少菜平衡一下, 我最後係將D菜撈去個牛油金菇D牛油度食

日式炒野菜

串揚一口麵包 - "揚"即係炸, 所以呢個即係炸一口麵包, 呢個岩岩炸出黎熱辣辣好好食! 佢加左煉奶, 有少少似炸饅頭, 不過呢個再邪惡D, 咁就梗係再好食D喇!!

串揚一口麵包
2017-07-01