已經到過這間太興用餐無數次,每次總有不滿意的地方。新年流流,一家人打算去太興食晏,本來已預計要等位,黎到時竟然可立即入座,正深感幸運之制,原來是要我們搭枱,派位的服務員完全沒有事先同我哋講,結果父親大人當然不悅,於是我們再等咗約10分鐘,終於有位時又要我哋入房坐,兩旁明明就有四人卡座,派位安排非常差,完全冇系統可言。 點餐果陣舉座手好耐都沒人理,周圍有好多侍應行過都無人理我哋,後來服務員送飲品態度又無禮貌,就咁劈低飲管就算。大家都知道太興食物嘅價錢不嬲都唔平,食物質素其實亦都好一般。父親大人要咗個餐蛋麵,味道普通。母親大人嗌咗個雪菜肉絲面配多士炒蛋,碗面只有條肉絲 ,我知而家食材貴咗,但係洗唔洗少到咁?-。-個多士炒蛋味道就唔錯嘅,炒蛋好滑,但係成個餐價錢唔值啦真係。細佬食明爐燒鵝飯,太興最出名係燒味,但係最唔抵食都係燒味,嗌飯成日都淨係俾晒啲脫皮/骨/肥膏嘅部位。我就嗌咗最鐘意食嘅西多士,唔記得咗幾多錢啦,不過多是確實係幾好食嘅,西多士煎到金黃色,皮脆脆地,入面就好軟熟,搽埋牛油同糖漿,好食!我同細佬都嗌咗杯柚子蜜飲,味道okay啦,都算多柚子下。總括嚟講食物又唔算係好差嘅,但係確實
已經到過這間太興用餐無數次,
每次總有不滿意的地方。
父親大人要咗個餐蛋麵,味道普通。

我同細佬都嗌咗杯柚子蜜飲,味道okay啦,都算多柚子下。
總括嚟講食物又唔算係好差嘅,但係確實唔係好抵食喇,服務質素又唔好(已經唔係第一次),次次嚟都總會有唔滿意嘅地方,一家一致認同唔會再幫襯。
2014-01-01