2020-01-19 84 瀏覽
星期六2人行去咗鯉景灣行下睇下有咩餐廳食lunch。發現 碼頭隔離有間餐廳, 食日本菜 就走咗入去試下。餐廳感覺非常高檔, lunch大概150蚊到200蚊 。 餐廳職員安排我們 坐近窗口 ,我們一邊享受日式料理 一邊觀看海景 非常休閒喎。我們叫了兩個午餐 一個係安格斯牛扒 另外一個係串燒 料理。 午餐嘅前菜 有日式蒸蛋同 蕃茄。 日式蒸蛋非常滑, 番茄十分新鮮。到左main course, 安格斯牛扒非常嫩滑份量十分足料 再配埋蒜片 香蔥 食落個口感非常非常一流。另外一個串燒料理 串燒包括 牛肉 ,墨丸 ,蕃茄仔 ,薯仔 ,雞翼 等等 分量十分足夠 ,配埋白飯, 加麵豉湯 ,感覺一流。甜品仲有 泡芙 ,味道也不錯。餐廳服務質素不錯 店員會 ,主動介紹午餐 ,非常有禮貌, 值得一讚。二人行 午餐每人 250蚊左右。雖然價錢不算太平, 但食物質素高 能夠一邊食一邊望一個非常漂亮的海景 可算是物有所值。
甜品仲有 泡芙 ,味道也不錯。
二人行 午餐每人 250蚊左右。