🚩 喫茶ちょうぼ 作為一個師奶仔,平時有假期都會出嚟大埔呢邊買嘢~呢張舖頭係啱啱新開嘅時候,排晒長龍😮‍💨媽咪已經叫我一定要帶佢黎食,見今日咁啱有時間,就一於試吓啦‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈咖喱牛肋肉蛋包飯 $105依個蛋包飯真係我夢寐以求~香港未有之前,我成日都好想飛去日本試吓店主會好貼心問你需唔需要影相,先再幫你切牛肋肉份量都算多,好淋咖喱汁係偏日本嗰隻,唔會話好重口味蛋炒得好嫩,可以蛋汁撈飯蛋包飯裏面嘅飯本身已經有少少調味,仲有落蔬菜粒去炒🌈鰻魚玉子蓋飯 $98估唔到係原條鰻魚咁上,雖然唔係話好好用,不過原條上已經加分🙌🏻玉子非常厚,食落甜甜地加埋鰻魚本身嘅燒汁,超好餸飯🌈炸北海道大蝦配豚豬扒 $188大家可能會俾個價錢嚇親,仲貴過個主食不過既然一場嚟到梗係試下啦~炸豬扒個炸漿薄而脆,火候啱啱好,肉質不柴大蝦真係好大隻,唔係我哋平時食天婦羅嗰啲佢哋嘅醬汁落咗啲蔥,更添香氣🌈 綠茶戚風蛋糕 $49戚風蛋糕上面嘅奶油忌廉做得唔錯蛋糕本身嘅抹茶味都出,唔會太甜不過就略嫌蛋糕唔夠濕潤蓬鬆,有少少紮實嘅口感🌈焙茶牛乳 $45近期大愛嘅焙茶飲落甘香,唔會好重顆粒感加埋牛乳,送蛋糕一流
🚩 喫茶ちょうぼ

🌈咖喱牛肋肉蛋包飯 $105
依個蛋包飯真係我夢寐以求~
香港未有之前,我成日都好想飛去日本試吓
店主會好貼心問你需唔需要影相,先再幫你切

牛肋肉份量都算多,好淋
咖喱汁係偏日本嗰隻,唔會話好重口味
蛋炒得好嫩,可以蛋汁撈飯
蛋包飯裏面嘅飯本身已經有少少調味,仲有落蔬菜粒去炒

🌈鰻魚玉子蓋飯 $98
玉子非常厚,食落甜甜地
加埋鰻魚本身嘅燒汁,超好餸飯

🌈炸北海道大蝦配豚豬扒 $188
大家可能會俾個價錢嚇親,仲貴過個主食
不過既然一場嚟到梗係試下啦~
炸豬扒個炸漿薄而脆,火候啱啱好,肉質不柴
大蝦真係好大隻,唔係我哋平時食天婦羅嗰啲
佢哋嘅醬汁落咗啲蔥,更添香氣

🌈 綠茶戚風蛋糕 $49
戚風蛋糕上面嘅奶油忌廉做得唔錯
蛋糕本身嘅抹茶味都出,唔會太甜
不過就略嫌蛋糕唔夠濕潤蓬鬆,有少少紮實嘅口感

🌈焙茶牛乳 $45
近期大愛嘅焙茶
飲落甘香,唔會好重顆粒感
加埋牛乳,送蛋糕一流

🌈紅豆牛乳 $38
面頭有一層奶泡
紅豆微甜,有少少似港式紅豆冰😆
2022-11-12