星期六黎到寶琳想揀間快靚正既餐廳食下,就入咗榕記。其實之前上網見過佢既雞絲粉皮已經好想黎食。雞絲粉皮 ($30)可以揀麻辣或者胡麻,我就揀咗胡麻醬撈。啲醬汁完全唔吝嗇嫁,撈匀再食晒成碟個底都仲有汁淨。粉皮處理岩岩好,唔會太林太爽,反而雞絲我就略嫌有小小老,不過以呢個價錢黎講,性價比相當高。麻辣兩餸車仔面 ($35)揀咗手打牛丸同墨魚丸,其實上到黎見到個份量係有啲失望,因為每款丸竟然得2粒。手打牛丸無想像中咁好食,原本以為係咬落好重牛味,有汁爆出黎果款,點知食落我覺得就係普通牛丸。相反墨魚丸好好食,好香墨魚味,口感亦好彈牙。豬骨清湯三餸車仔面 ($40)豬骨清湯都唔錯,唔會話好淡。不過都仰餸我覺得偏少,桂侯牛腩我覺得牛味就唔夠重。跟餐 +$6有杯凍豆漿豆漿好飲,又滑又甜,下次飲品都會揀佢

雞絲粉皮 ($30)

麻辣兩餸車仔面 ($35)

豬骨清湯三餸車仔面 ($40)

跟餐 +$6有杯凍豆漿
豆漿好飲,又滑又甜,下次飲品都會揀佢