2023-12-29 19 瀏覽
呢幾年深水埗多咗好多咖啡舖頭,無論係一般奶啡定精品咖啡都多咗好多選擇👍🏻聖誕前夕喺附近買啲器具就嚟試呢間喺街角嘅小cafe😳舖頭入面只有4個位,outside就另外有4-6位價錢合理👍🏻 選擇都幾豐富我同朋友早餐食得少,午餐食多啲🤣大蝦香辣蒜香欖油意粉好抵食又好味意粉偏乾爽唔油膩,大蝦好彈同已經去殼調味亦做得好好👍🏻 推薦朋友想飲綠茶,店舖都有嚟至唔同地方嘅日本抹茶選擇佢就揀咗幾多人識嘅小田園抹茶粉,比較平衡同易飲,唔會太清或太甘另外我哋仲食咗牛油果醬牛角包窩夫多士炒蛋超級fluffy 牛油果蓉調味又係好好味,有啲切到好幼嘅洋蔥有清爽感!沙律菜都有好多,就咁食都好有飽腹感🫶🏻呢間Cafe嘅精品咖啡都非常講究 店主推介我哋飲嘅係來至哥倫比亞天使莊園嘅精品咖啡佢介紹呢個莊園出產嘅咖啡豆喺各大咖啡比賽都非常受歡迎味道亦都非常特殊,又好強烈嘅荔枝味,攤凍咗之後士多啤梨味會比較突出 好好飲🫶🏻最後我哋仲嗌咗一個開心果巴斯克芝士蛋糕外賣味道非常濃郁,估唔到呢間細細間嘅街角Cafe所有食物都非常出色,而又有驚喜第時一定會再幫襯🫡

聖誕前夕喺附近買啲器具就嚟試呢間喺街角嘅小cafe😳

舖頭入面只有4個位,outside就另外有4-6位

價錢合理👍🏻 選擇都幾豐富

我同朋友早餐食得少,午餐食多啲🤣
大蝦香辣蒜香欖油意粉

大蝦香辣蒜香欖油意粉好抵食又好味
意粉偏乾爽唔油膩,大蝦好彈同已經去殼
調味亦做得好好👍🏻 推薦

朋友想飲綠茶,店舖都有嚟至唔同地方嘅日本抹茶選擇

牛油果醬炒蛋牛角包窩夫多士

另外我哋仲食咗牛油果醬牛角包窩夫多士
沙律菜都有好多,就咁食都好有飽腹感🫶🏻

哥倫比亞天使莊園精品咖啡

呢間Cafe嘅精品咖啡都非常講究