2014-12-06
今日鞋舖VIP生日派對响Elements包場睇戲,有免費戲睇又有汽水爆谷同鮮花coupon收,勁開心😆之後友人K想食呢度嘅麻糬窩夫,於是出咗去出尖沙咀食tea。揀咗窗口位,好鍾意舖頭嘅西班牙風格pattern,令我諗起最愛印象派畫家梵高嘅風格同畫作《星夜》、《向日葵》✨🌻由於夜晚去打邊爐,我哋各自叫咗一凍一熱招牌水果菜,西班牙火腿菠菜奄列share,K想試嘅鮮雜果麻糬窩夫配雪糕只有星期二、五供應,於是叫咗個香芋味麻糬窩夫配綠茶雪糕自隊。我要咗凍嘅招牌水果菜,飲落啲茶有啲澀味,應該係茶葉浸得太耐嘅關係,但啲水果味都出,酸甜幾清新,隻雙頭叉匙羹可以戟啲水果食埋,感覺又健康咗。西班牙火腿菠菜奄列睇到覺得吸引,食落味道不錯,菠菜、薯仔、洋蔥調以輕微黑椒,但冇乜火腿,如果啲蛋係半溶半熟仲正。餐牌啲嘢食除咗麻糬窩夫睇落都唔係好貴,行開街可以去hea下食嘢。
之後友人K想食呢度嘅麻糬窩夫,於是出咗去出尖沙咀食tea。