2009-06-13 263 瀏覽
尋日去左南丫島, 媽咪話呢間d乳鴿同豬扒係好出名, 上晒雜誌, 所以就特登訂枱同訂乳鴿 (ps, 媽咪話有次行到去先知乳鴿賣晒, 所以以後都訂左先)上到去已經一身大汗, 因為都幾遠, 由碼頭行到去應該要20-25分鐘到. 以下係菜單,1) 乳鴿 - 好得, 當然唔可以同十幾年前沙田0個d比, 但呢間係真係入味同炸得好香口2) 生菜包 - 生菜栽得好整齊, 抄得好香.3) 豬扒 - 個汁係秘製, 有屋企feel, 同埋一定讚d豬扒, 好有肉味又好鬆化4) 梅菜扣肉 - 唔係成日有得食, 原來係做飯盒俾對面發電廠的工人, 所以有得剩才有得食, 超好味, 雖然老問娘一味話今次煮得唔夠時間, 但係真係好好味, 用五花腩同梅菜一d沙都無!5) 蛋白蝦仁抄飯 - 抄飯做得好好, d蝦就麻麻地, 但個味都幾好5個人食左$580, 都幾抵. 我地帶住狗狗佢都俾我地坐室內. 係行得遠d, 但值回票價!

2) 生菜包 - 生菜栽得好整齊, 抄得好香.

2009-06-12
  • 乳鴿