2008-07-03 5 瀏覽
今日同bb睇完功夫熊貓~ 成10:00先去到baby blue~原來9:30後就冇set dinner 架啦~ 咁我地就散叫啦~babyblue既麵包都唔錯呀~ 有好多黑芝麻~ 自製既牛油仲好好味tim~我地叫左個海鮮喇沙, 芝士焗肉醬意粉~ 海鮮拼盤, 同2個甜品~ mango mousse puff同心太軟~一黎個海鮮拼盤~ 有蠔, 螺, 蜆, 青口同蝦~除左隻蝦普通少少之外其餘4款都好大件好好食!!!特別係隻蠔, 滑溜溜咁放入口, 又新鮮又多汁, 唔落檸檬汁同茄汁原味食更正~~之後個肉醬意粉雖然碟細細, 但幾足料, 勁多焗芝士o係面!!再黎個喇沙~ 嘩~ 超好味呀~~ 唔太辣但好入味, d麵線好彈牙~ 裡面都有隻青口架~ 青口連喇沙汁成舊放入口, 口感一流!!最後既2個甜品細細件size恰到好處~ $48兩款~~ 兩個都好味架~~mango果個個puff好鬆化 又唔滯! 心太軟拍得上甜品專門店架!!果度既環境 幾好, 黑黑地幾浪漫~ 我地仲有玻璃窗位添! 不過因為黑得滯d waiters隱晒形咁, 我著住suit行出行入比人誤會左我係waiter 添~但佢地都幾醒, 上晒冷盤再上
一黎個海鮮拼盤~ 有蠔, 螺, 蜆, 青口同蝦~
除左隻蝦普通少少之外其餘4款都好大件好好食!!!
青口連喇沙汁成舊放入口, 口感一流!!
但佢地都幾醒, 上晒冷盤再上熱盤, 然後即刻上甜品, 唔洗等~~very good~~
我同bb都食得勁開心~ 好回味!!!