2023-01-08
📍麵屋黑岩今次試下呢間喺深水埗既拉麵店🍜店舖唔係好大間 但成日經過都見到幾多人所以都吸引左我入去試試▪️拉麵有多款可以揀:原味、辛辣、醬油、黑蒜、海老、鏗魚同蟹肉~▫️麵可以揀返岩自己既軟硬度▪️配料可以揀慢煮肩肉或者火焰叉燒但溏心蛋想食就要追加~今次揀左黑蒜同蟹肉拉麵🔹黑蒜拉麵$82呢款喺豬骨湯底加大量既黑蒜,黑蒜味道非常濃郁一上枱就見到滿滿嘅黑蒜,其他拉麵店通常都無咁多😳 自己揀既慢煮肩肉好嫩滑 唔會好硬好厚黑蒜湯底真係好濃郁~加埋岩哂鍾意重口味既我😆🔸蟹肉拉麵 $86估唔到蟹肉拉麵都有幾多蟹肉仲有埋蟹膏好正 價錢差幾蚊我會推介大家揀蟹肉拉麵!試埋佢既叉燒真係幾正 肥美但唔油膩追加左溏心蛋~拉麵有蛋開心啲😆呢到拉麵款都算多,如果假日都有套餐就更好,因為食完黑蒜拉麵會想配下飲品~📍 麵屋黑岩 (深水埗)深水埗長沙灣道219號地下#happy_foodie_深水埗#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodie #hkdaily #hongkong #hkramen #japaneseramen #hkfoodshare #foodlove
今次試下呢間喺深水埗既拉麵店🍜
店舖唔係好大間 但成日經過都見到幾多人
所以都吸引左我入去試試
▫️麵可以揀返岩自己既軟硬度
▪️配料可以揀慢煮肩肉或者火焰叉燒
但溏心蛋想食就要追加~
今次揀左黑蒜同蟹肉拉麵
🔹黑蒜拉麵$82
呢款喺豬骨湯底加大量既黑蒜,黑蒜味道非常濃郁
黑蒜湯底真係好濃郁~加埋岩哂鍾意重口味既我😆
🔸蟹肉拉麵 $86
估唔到蟹肉拉麵都有幾多蟹肉仲有埋蟹膏
好正 價錢差幾蚊我會推介大家揀蟹肉拉麵!
試埋佢既叉燒真係幾正 肥美但唔油膩
追加左溏心蛋~拉麵有蛋開心啲😆
📍 麵屋黑岩 (深水埗)
深水埗長沙灣道219號地下
#happy_foodie_深水埗
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodie #hkdaily #hongkong #hkramen #japaneseramen #hkfoodshare #foodlover #foodie #852foodie #foodlife #hongkongfood #ramen #hkig #foodbloggerhk #hkfoodreview #foodphotography #日式拉麵 #拉麵 #相機食先 #香港 #深水埗美食 #深水埗好去處 #叉燒拉麵 #拉麵🍜