2022-01-09 691 瀏覽
🇭🇰Village Bakery·我地其實總共行山嚟過梅窩兩次 第二次我哋就係喺伯公坳嗰度開始 先行上大東山 再經南山落梅窩 呢條路其實唔係好長嘅啫 唔使四個鐘就行完😎不過唔知係咪嗰日天氣凍定係佢真係太高 我自己覺得行既時候耳仔唔係好舒服 而且啲空氣好似好薄咁 我自己唔係咁鍾意🤭😂😂·croissany egg tart $12呢間嘅麵包好出名架 不過我哋行完山嚟到都四點幾 佢好多包已經賣曬🙈🙈所以我哋就就咁試左個葡撻 佢呢個入邊個custard調味我自己幾鍾意 佢係甜甜地既 而且都幾滑😌之後佢個酥皮就唔算話超級酥脆 不過就仲暖既 比較特別係佢上面嗰圈係好脆既 好似脆餅乾咁樣 幾特別🤤🤤·📍大嶼山梅窩碼頭路16號福安閣地下2號舖·#rbyeat #rby好去處#rby港式 #rby東南亞菜 #rby甜品飲品#rby梅窩 #rby大嶼山
🇭🇰Village Bakery
croissany egg tart $12