2021-12-09 39 瀏覽
老實講呢間餐廳我期待咗好耐 而且我覺得佢裝修得好靚 啲嘢食感覺都唔錯㗎 不過去到先發現佢同海港城其他餐廳嘅質素爭好遠 食物價錢偏貴 但係食物質素比普通餐廳差 想行新派路線但又設計啲野食質素吾好🤨-🧏🏻‍♀️溫馨提示:建議大家可以吾洗去 啲個價錢可以食到更高質 而且更飽嘅野食 而且啲態度都麻麻地 本來book左 跟住佢叫我出面等等 但又無解釋有人執緊枱 又見到有其他人入去-▪️ 三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188▪️ 蒜香蜜糖炸雞 $188▪️ 海鮮煎餅 $128▪️ 韓式牛肉包飯卷 $108▪️ 蕃薯條配柚子蜜糖醬 $58▪️意式雪糕咖啡 $58▪️肥納百川 $72▪️百川莓莓 $72#三文魚子海膽忌廉醬烏冬首先,介紹成個晚餐最好食先,欣賞佢食材新鮮,不過因為煮法都非常著通,所以無咩特別,似屋企鳥冬撈汁。不過三文魚子好新鮮,食落口有魚子鮮甜味道,而海膽好大片,吾會有腥味,忌廉醬汁都偏濃稠,醬汁可以完全均勻撈係鳥冬到,不過佢呢個價錢就無咩驚喜。#蒜香蜜糖炸雞總共有7件雞 ,Size係比出面平時食開韓國炸雞細件,似雞粒Size😶,蜜糖炸雞完全同出面唔同,平時係炸雞鋪滿醬汁,但呢到竟然蘸醬食,禁同普遍炸雞一樣,
▪️ 三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188
▪️肥納百川 $72
▪️百川莓莓 $72

#三文魚子海膽忌廉醬烏冬

#蒜香蜜糖炸雞
總共有7件雞 ,Size係比出面平時食開韓國炸雞細件,似雞粒Size😶,蜜糖炸雞完全同出面唔同,平時係炸雞鋪滿醬汁,但呢到竟然蘸醬食,禁同普遍炸雞一樣,而且更加吾入味,個蒜香蜜糖醬味吾重,有少少似生蒜加好甜糖漿,而且炸雞嘅肉好乾身,配埋醬汁成個油膩感好重。

#海鮮煎餅
又係一樣同想像吾同嘅野食,正常嘅海鮮煎餅會有葱同埋吾同海鮮碎粒做饀料,然後一齊煎,但佢就用京葱呢鋪表面,裡面加好少量饀料煎😕饀料只有超細粒蜆肉同埋魷魚,仲有好重蒜蓉味,掩蓋海鮮味,無咩饀料但係價錢就定得貴。煎餅面頭有少少焦,但入面好似未熟,食落去好似成口粉漿禁。

#韓式牛肉包飯卷
飯卷包得好吾實,基本夾起就散,食到好污糟,而且饀料同埋飯散曬禁食😫😫牛肉食落去都有少量筋位,配埋佢放過係雪櫃嘅飯粒,咬落去好凍,口感好差,而且韓式飯卷好重要嘅麻油味完全無,亦都吾係用咩新鮮牛肉,牛肉味完全食吾出。

#蕃薯條配柚子蜜糖醬
蕃薯條外層炸得都脆口,吾算好熱,微溫狀態。佢吾太重蕃薯味,無我平時食蕃薯條嘅蕃薯甜味,而柚子蜜糖醬,柚子嘅酸酸甜甜味重,但都係完成食吾到蜜糖味。佢兩者吾太夾,好似未調好味嘅感覺,不過價錢叫正常,我尚叫接受到🤮

#意式雪糕咖啡
一杯濃縮咖啡,配兩球雲尼拿雪糕。濃縮咖啡似平價三合一咖啡,而雲尼拿雪糕略甜味,食落口會失去左濃縮咖啡精髓,得雪糕死甜味。

#肥納百川
啲杯朱古力奶昔,係偏甜朱古力奶昔,而本身我以為朱古力味會好濃,但淨係得死甜味,而且係用啲cheapcheap地嘅朱古力糖漿,面頭鋪左棉花糖做裝飾,不過佢淨係比飲管我,匙羹都無比我😢😢一間行高級路線餐廳,對呢啲基本野都做吾到。

#百川莓莓
啲杯就士多啤梨奶昔,裝飾以士多啤梨,飲落去奶昔似用真嘅士多啤梨整🍓,飲到有籽係入面,不過都慣例偏太甜,賣相幾岩打卡。
—————————————-——————-—————-
📍Location
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖

🕙Business hours
星期一至日
11:30 - 22:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻