2019-05-13
星期日中環人唔多,當然帶男朋友到返工地頭覓食。由於我地經常下午出沒,當然是嘆下午茶! 蘭桂坊唔一定去蒲,可以去食扒既!男朋友由上星期已經想鋸扒,今日就去左steak bar。佢想鋸扒所以佢發板,叫了頂級肉眼牛扒,配有豆腐、沙律及飯。 豆腐很滑,沙律沒特別,飯素很好吃!男朋友order的肉眼扒叫了五成熟,也是比較推薦五成熟,因為可以保留肉汁及嫩滑,先夠juicy。 切開可見仲有肉汁! 配上鹽及燒汁食用,吃不停呢我就鐘情小食,蜜糖蒜香雞翼是我的最愛!雞翼皮脆及帶蜜糖甜味,食一打都得!不過無乜蒜味都好,唔會口臭!仲有濃厚的蜜糖可以繼續點。原本猶豫緊到底叫和菜紫菜薯條定芝士粉薯條,最後見到餐牌有個牛logo就知道係推介,簡左和風紫菜薯條!M記shake shake 薯條的進化版,更加好食! 每一條薯條都沾上紫菜,底部的也是,絕對不hea! 下午茶時段享受美食,令假期過得更美好,很滿足!整體而言,環境有氣氛,很舒服很chill,即使是下午茶時段下層也坐滿客人,服務態度很好!
由於我地經常下午出沒,當然是嘆下午茶!
切開可見仲有肉汁! 配上鹽及燒汁食用,吃不停呢
我就鐘情小食,蜜糖蒜香雞翼是我的最愛!
M記shake shake 薯條的進化版,更加好食!
每一條薯條都沾上紫菜,底部的也是,絕對不hea!
下午茶時段享受美食,令假期過得更美好,很滿足!