2018-10-30 74 瀏覽
跟好朋約會在海港城吹水兼聚舊,當然揀間餐廳enjoy一吓晚餐,我哋就決定係地下個層揀間食,經過依間餐廳門面好別緻,個名又得意叫'寬巷子'已經被佢吸引住,再睇埋 menu係食台灣火鍋(即係有麻辣湯底)就揀咗入。裝修別緻連個火鍋都係用明火仲有個好靚嘅銀色盤盛載個火鍋靚到不得了...再睇埋meue火鍋湯底個名都別緻過人,我哋又要食辣又要靚所以揀咗個鴛鴦鍋(紅泥小染+東方美人),睇個名就知要咗個小一點辣嘅麻辣鍋+豬骨做嘅湯底,鍋一到個麻辣鍋好香聞到都想食等湯滾咗後我第一時間先試個東方美人湯,有香濃嘅豬骨味外飲落去仲有一種補膠原嘅感覺,而食物方面我哋就叫咗個玫瑰松板,係豚肉但砌到玫瑰花咁,唔駛食對眼已經大飽眼褔,墨條牛軋係類似墨魚丸咁但又彈牙好多口感完全唔同,而個鳳梨酥就係用肉碎包住真菠蘿食起上嚟酸酸甜甜樣樣都又別緻又好味...下次要再去要book海影位坐,
就揀咗入。
裝修別緻