2023-07-08
有位中同喺北角番工,介紹咗我食一間清湯腩話開咗冇耐,仲有蕃茄濃湯菜式,最近想食番港式食物,同佢去咗試又幾正。✿ 炸魚皮 $20食親港式粉麵總會想叫一份炸魚皮食,炸魚皮香脆可口,想冇咁熱氣多數會沾湯食,淋啲食又系另一番風味。✿ 香煎雞脾扒 $35雞脾同雞扒架吾中會食到,雞脾扒咁難得有真系要試試😆外皮燒得脆卜卜,雞肉好滑🐔用黎送麵食好正。✿ 淨清湯牛腩 $138餐廳崩沙腩原來好好賣,原來想叫崩沙腩,店員話賣曬😅有另一枱又有問。淨清湯牛腩我地就要求要肥啲,因為朋友食牛偏好肥啲。牛腩口感軟稔,做到偏肥效果,牛肉味ok。✿ 清湯牛腩撈麵 $65撈麵啲牛腩牛肉味更濃,啖啖有嚼勁,搭配撈麵充滿港式風味。✿ 香煎牛小排鮮茄濃湯米線 $58好新穎嘅菜式,可以喺粉麵店食到真夠特色🤓牛小排每片偏薄,香煎方式使得油脂更豐富🐮有入口即溶感覺🤩蕃茄濃湯加米線頗入味,食牛小排同樣食到濃厚蕃茄味❤️
✿ 炸魚皮 $20
✿ 香煎雞脾扒 $35
✿ 淨清湯牛腩 $138
✿ 清湯牛腩撈麵 $65
撈麵啲牛腩牛肉味更濃,啖啖有嚼勁,搭配撈麵充滿港式風味。
✿ 香煎牛小排鮮茄濃湯米線 $58