#2020 #大除夕 嘅早上,我哋特登走過嚟 #中環,就係為咗 勝香園 Sing Heung Yuen 嗰碗 #蕃茄通 🍅 我哋嚟到嘅時候大概11:00,人流唔算多,當時只係幾枱 #熟客 喺度,所以好快我哋就搵到個靚位坐低✌🏻 想當年 #小秘書 放學嘅時候,偶爾都會經過 #排檔,不過就一直未有機會幫襯😚 既然一場嚟到,梗係要試吓 #勝香園 嘅 #名物 #混醬脆脆多、#蕃茄麵食。#勝香園 嘅 #蕃茄湯底 果然無令人失望,濃濃嘅 #蕃茄湯汁 配埋 #通粉 一齊入口... #維他命C 充滿口腔😉 #配料 我就揀咗 #牛肉、#餐肉、#煎蛋🤤 Hmm... 我明白 #牛肉 熟得太耐會變老,但係其他配料似乎都係一早整定,#餐肉 入口嘅時候係凍嘅(朋友話佢件 #豬扒 都一樣🤪)搞到湯底都凍埋... 有啲失珍😅 至於個混醬脆脆多,外型十足十 #米奇老鼠 個頭一樣😉 食落去 #甜甜酸酸(混醬:牛油、煉奶、果占、花生醬)、#脆卜卜 嘅口感咁都幾特別🤤 臨走嘅時候,我仲見到坐喺我哋隔離嗰對外籍情侶,特登走埋去廚房同班店員講拜拜、祝賀新年快樂🎉 原來簡簡單單嘅 #祝福,已經可以為大家帶來 #無限嘅笑容😄 捱完

臨走嘅時候,我仲見到坐喺我哋隔離嗰對外籍情侶,特登走埋去廚房同班店員講拜拜、祝賀新年快樂🎉 原來簡簡單單嘅 #祝福,已經可以為大家帶來 #無限嘅笑容😄 捱完365日,我哋終於踢走2020👊🏽 新一年大家都要 #幸福、同埋最緊要係 #身體健康 呀❤
2020-12-31
$62 (早餐)