2023-12-26
呢排天氣真係好凍,打邊爐係指定動作😌呢一間係蒸氣海鮮火鍋,套餐咁叫唔洗煩👍全部都有前菜小食、蔬菜拼盤甜品、丸類、肉類同海鮮🤓九品芝麻既小食係章魚燒,好香口,有大大粒章魚係入面😀海鮮方面有白蜆、鮮魚片、大蜆、扁聖子、鮑魚🤓肉類揀咗美國肥牛同埋豚肉片👍內務總管就係吉列炸蠔,熱辣辣,係粒蠔肉細咗少少🥲而喺海鮮方面鮮魚片就變咗元貝、仲有多一隻蟶子王🤭肉方面就揀咗美國肥牛同埋雞腿肉😀海鮮全部都好新鮮,特別鍾意食蟶子王同埋白蜆😃好鮮甜~鮑魚都係非常大隻,肉質好爽口👍佢枱面仲會有埋每日海鮮要蒸幾耐嘅時間😎肉類就冇乜特別啦,但係用蒸嘅方式嚟食又有唔同感覺~而我覺得佢三寶丸入邊最好食嘅係牛丸,其次係墨魚丸😆好彈牙,唔係麵粉既感覺👍最後其實已經好飽,但每個餐都可以揀粥或者麵🤓我就揀咗魚湯米線,朋友就揀咗南瓜芋頭粥,成件事好滿足🤓