2022-12-20 79 瀏覽
Geoduck sashimi 象拔蚌刺身拼盤 🪸矜貴嘅象拔蚌刺身鮮甜爽口,望落去半透明色好靚😍,兩個人嘅份量已經好多,另外仲有油甘魚、厚切三文魚腩、帶子同埋希靈魚🐟Conpoy 元貝今日嘅精選元貝係聖子,大大隻嘅聖子面頭仲有粉絲同蒜蓉🧄,好有口感又完全冇沙👍🏻Sea shell food 貝殼三寶 🐚貝殼三寶係青口、螺肉同埋蜆肉,淨係用少少鹽做調味料嚟蒸已經特顯到海鮮獨有嘅鮮味🫙Lobster & mantis shrimp 龍蝦🦞、賴尿蝦龍蝦好大隻而龍蝦身嘅肉非常飽滿,濃郁嘅蝦膏食落去好滿足,賴尿蝦同樣新鮮,肉質肥美,值得推介啊Abalone, fish & shrimps 鮑魚、海魚🐠、海蝦🦐職員建議先食海魚,深海魚嘅口感特別嫩滑,有少少入口即溶嘅感覺🤤,而鮑魚好大隻望落去吸引,都幾唔錯Village cuisine with steamed chicken noodles 🐓 農家四寶、蟲草花蒸雞烏冬底農家四寶有新鮮嘅南瓜🎃、紫薯🍠、翠玉瓜同埋好粉嘅芋頭,而蟲草花蒸雞烏冬嘅雞滑脫脫又醃得好入味最後全部蒸海鮮嘅精華滲入粥底,令成煲瑤柱白粥充滿多種海鮮嘅甜味,健康又正啊❤️
Geoduck sashimi 象拔蚌刺身拼盤 🪸

Conpoy 元貝

Sea shell food 貝殼三寶 🐚

農家四寶、蟲草花蒸雞烏冬底