肥姑姐飲食推介 - 丸京拉麵配濃(豚骨)湯底(葵芳忍世拉麵店,食出非一般的味道,一試難忘的濃湯加上極嫩滑的慢煮叉燒,真係食完又想再食呀。)1)環境衛生整間拉麵店大約有12個座位,一半為吧枱,一半為四人枱,但座位之間比較狹小,行動稍為不便,衛生情況可以接受。2)食物質素呢間麵店的特色除咗湯底有四款選擇,加錢可以另加配料外,面嘅粗幼軟硬度係無得選擇。今次我選了丸京拉麵配濃(豚骨)湯底,拉麵一上枱即時試一試湯底先,奶荼色而內有肥肉碎的湯底完全冇味精,甜身而且濃杰不油膩,即時飲了幾口(真心推介) 。拉麵中粗而帶彈性,每一啖麵都掛滿湯汁,非常美味。另外拉麵份量頗多,細食的朋友可能食唔曬。隨拉麵附上的叉燒分為真叉燒3枚及普通叉燒3枚,真叉燒為慢煮叉燒,叉燒肉帶粉紅色又薄又嫩滑,口感有少少似Parma Ham,記住真叉燒係售完即止的。而跟拉麵一起附上的糖心蛋,蛋黃帶濃濃醬油味,真的好好好好食。我覺得面屋丸京整體上係我食過最好食的拉麵店。3)價格HK$100(另收加一服務)4)再惠顧指數👉🏻
肥姑姐飲食推介 - 丸京拉麵配濃(豚骨)湯底

1)環境衛生

2)食物質素
我覺得面屋丸京整體上係我食過最好食的拉麵店。

3)價格HK$100(另收加一服務)

4)再惠顧指數👉🏻
2020-10-02