2021-11-14 194 瀏覽
葵芳新開嗰間一鍋堂,荃灣同旺角兩間成日排長龍,開咗間咁近屋企,梗係要來試吓。同屋企人一齊嚟到呢間一鍋堂, 入面嘅座位都很多,門口都闊落。用電話下單, 上菜速度又快, 係我欣賞嘅地方首先係肉類,最貴食一定係牛。 呢度牛都好有質素,有牛味。 牛脷心托比較煙銀, 封門柳有口感及牛味比較重,豬頸肉薄切又唔肥,仲要甜甜哋,都可以一試。素食類: 推薦竹笙, 平時出街食好貴。粟米夠甜。 丸類: 流心豆腐芝士, 墨魚滑夠新鮮。 海鮮類: 蝦都好新鮮, 沙白比較細但都新鮮冇咩沙。魷魚爽口彈牙, 白鱔片係我最愛, 又滑又夠魚味。 仲有必試長蟹棒。 內臟: 鴨血, 金錢肚, 豬肚,牛柏葉 等等都新鮮, 呢啲自己出街買都好貴。 自助區有蔬菜、 飲品區、 雪糕區,熟食區沙律巴等。 安格斯牛柳可以一試,好有肉汁同埋都好Juicy. Last order 後就食雪糕, 好飽好滿足, 每人埋單都係2百幾左右, 食物質素有保証。

素食類: 推薦竹笙, 平時出街食好貴。粟米夠甜。

丸類: 流心豆腐芝士, 墨魚滑夠新鮮。