2019-07-27
上一次光顧「我愛慢煮」係佢在上環普慶坊的分店,是一次極之享受的體驗,牛面肉到而家都係一試難忘;但小妹平時就不太能行好多路,而去普慶坊的斜路又真係有點辛苦所以今次竟然有分店,而且在上環地鐵站附近孖沙街,就立即再次光顧孖沙街分店所賣的menu同普慶坊總店唔同,以慢煮肉類及配菜爲主打,但餐廳環境一樣好舒適,設有一樓,有一定的私人空間,適合一班朋友去聚會食飯~<安格斯頂級西冷牛扒 (中) $258>呢個牛排相當唔錯,厚得黎又無咩肥肉,因為慢煮的關係,肉質差不多7成熟而不會過韌,好juicy,富有肉味,啲筋都入口即溶<香草丹麥烤雞 (半隻) $128>個雞賣相一流,外皮烤到好香好脆,而一樣因慢煮的關係,裡面又嫩又滑,正呀!<炸蕃薯條 $28>蕃薯條亦都必食之選,佢本身有附送黑松露沙津醬,而客人可以以自助形式再加茄汁及/或芥末醬,每一款都同呢個香脆的蕃薯條好match!(個人覺得黑松露沙津醬最正☺️)<雜菜沙律 $20>食咁多肉就要食下菜,雜菜沙律永遠無得輸~<芝士忌廉波菜苗 $32>之後見到呢個芝士忌廉波菜苗咁特別,就
<安格斯頂級西冷牛扒 (中) $258>
<香草丹麥烤雞 (半隻) $128>
<炸蕃薯條 $28>
<雜菜沙律 $20>
食咁多肉就要食下菜,雜菜沙律永遠無得輸~
<芝士忌廉波菜苗 $32>
之後見到呢個芝士忌廉波菜苗咁特別,就叫黎試下🤔 而發現係驚喜之作,芝士,忌廉,菜苗三隻配合,相當夾😍 味道咸咸地,又十分creamy,really nice!
<燒露荀苗 $28>
荀苗賣相靚,口感一流!
<熱情芒果特飲 $38 & 比利時琥珀啤酒 $42>
兩個都好好飲,尤其琥珀啤酒,甜甜地,唔苦,同食肉獸的我好夾!