2023-09-24 185 瀏覽
📍仙后餐廳 (灣仔)灣仔皇后大道東213號胡忠大廈2樓貴氣指數:❤️❤️❤️❤️❤️係門口時 已經感受到呢間餐廳嘅高貴啦 外面傳統英倫風🇬🇧圓形旋轉門🚪入到去中間有架大木製舊式三角琴🎹後面係酒吧位置🥃琴亦分隔了左右兩區 左邊係較光亮嘅區域 餐桌中間擺設旋轉木馬裝飾🎠 右邊係較暗雅嘅區域 餐桌前有個劇院式嘅大舞台💃兩邊都好靚 好適合打扮得靚靚嘅各位姊妹們瘋狂打卡影相📸️就連天花吊燈💎地墊窗邊🪟甚至廁所廁格🚽都裝飾得好有古典味 唔影相都對唔住自己💖💖-餐包 牛油麵包🍞(圖二)暖暖嘅包包加上香滑嘅牛油🧈小編我覺得比起以下幾道菜式 都係呢個包包最好食🤣-前菜 法式鴨肝、伊比利亞黑毛豬批配榛子香芒酸甜醬🫔(圖三)小編初嘗鴨肝🐦第一啖食落去口感同鵝肝差唔多😙但加上黑毛豬批 食得多就有啲漏 但榛子酸甜醬都幾好食嘅🌰減輕左鴨肝嘅漏😉-餐湯 法式龍蝦湯配香草及蒜茸泡沫🥣(圖四)味道偏重 如果中意濃味嘅朋友應該會幾中意😌湯上嘅龍蝦肉🦞好彈牙 好食😋如果放多幾舊肉就好了🤪-主菜 牛油香煎法國帶子配大蒜咖喱意大利雲吞及貝類泡沫汁🍲(圖五六)帶住香濃牛油味嘅帶子大大粒咁🐚食得好滿足🤗而意大利雲吞雖然有些微餡料🥟但對於甚麼大
📍仙后餐廳 (灣仔)
灣仔皇后大道東213號胡忠大廈2樓

貴氣指數:❤️❤️❤️❤️❤️

-餐包 牛油麵包🍞(圖二)

-餐湯 法式龍蝦湯配香草及蒜茸泡沫🥣(圖四)

帶住香濃牛油味嘅帶子大大粒咁🐚食得好滿足🤗而意大利雲吞雖然有些微餡料🥟但對於甚麼大蒜咖喱🧄甚麼泡沫汁🌬我係食唔出有咩味道嘅😂

-甜品 紅酒燴梨伴肉桂雲呢拿汁及紅茶雪糕🍐(圖七)
紅茶雪糕🍦真係好好食😍但老實講紅酒燴梨唔太岩我口味 味道有啲似肉桂蘋果金寶塔咁😳但如果大家中意食金寶塔或者m記啲蘋果批 可能你都會幾中意呢款以梨為主嘅甜品嘅😝

-小食 朱古力及朱古力曲奇🍪(圖八)
好食嘅朱古力🍫基本上我係唔會拒絕任何朱古力嘅衍製品😍除左金幣朱古力😜

好食指數:❤️❤
整體上係唔太差嘅 但以價錢黎講 值得有更好嘅味道 所以如果大家係以「想食美食」嘅心情過黎進餐🍽小編我唔太建議😌但如果係為左「想影靚相」嘅心態過黎食野🥂我當然唔會阻止大家啦😍我同朋友黎食時 都貪心地影到餐廳關門先肯走 影到一身闊太感覺係幾滿意啦👸🏻