2023-10-03
Come on😍😍😍 來吃個特色福建菜🥢..莆田開到黎海港城🥳,當然要來一試!一向有水準既閔南菜 (福建菜) 就是家鄉的味道❤️,偶然吃吃也不錯喔!呢日趁Weekend 放假都要返黎海港城食個lunch🥢 逛逛街,我真係好熱愛尖沙咀 哈哈。新店裝修簡潔時尚又明亮,用上大型吊燈,樓底高又有氣勢,遊客都唔少😚,適逢最近係鰻魚節🐟,當然要來吃吃。而且服務很好有禮很貼心,不錯的用餐體驗喔,一間我挺愛的中餐廳。🔸普寧豆醬焗鰻魚 $1882022 莆田鳗魚烹飪大賽 榮譽推薦😍醬香蒜香魚肉香!普寧當地豆醬焗製,香到連蒜都吃完。主廚力薦 吃鰻必點,新鮮又彈牙帶脆。冷知識小tips ✨鰻魚中的貴族:出口級的鰻魚品種,口感更肥嫩是因為吃進口鱈魚粉長大。而且現捕現發,冷鏈直供活鰻到店,保證新鮮,只有活鰻魚加熱後外皮收縮,呈現反卷狀,口感Q 彈,鮮美好吃呢!而且肥嫩口感也取決於重量 (600-800g), 體長70cm 肉質更厚實肥嫩,咀嚼更有彈性呢。🔸黄金荷葉包 $38 each醬香🖤 噴香的肉絲條帶甜,夾入酥脆荷葉包,呢個必吃😍!🔸酸菜大肥腸 $128酸辣開胃🖤 軟糯Q 彈的肥腸,酸香脆爽的酸菜!酸辣開胃,
Come on😍😍😍 來吃個特色福建菜🥢
一間我挺愛的中餐廳。
🔸普寧豆醬焗鰻魚 $188
2022 莆田鳗魚烹飪大賽 榮譽推薦😍
冷知識小tips ✨鰻魚中的貴族:
🔸黄金荷葉包 $38 each
醬香🖤 噴香的肉絲條帶甜,
夾入酥脆荷葉包,呢個必吃😍!
🔸酸菜大肥腸 $128
酸辣開胃🖤 軟糯Q 彈的肥腸,酸香脆爽的酸菜!酸辣開胃,越吃越想吃!拌飯一流架。
🔸芥蘭豆皮 $88
鹹鮮🖤 清炒出香,滑嫩爽口 岩晒素食人士。
🔸福建海鮮滷麵 $118
海鮮鹹香🖤 熬煮8小時的大骨高湯。海鮮配料有:(蝦仁、蟶乾、花蛤、海蠣)整個湯底鮮甜帶咸香,就是家鄉的味道💕。
×××[莆田 -PUTIEN]×××
©尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G103號舖