2019-10-20 271 瀏覽
琴日一行3人一齊去荔枝角搵野食,見到呢間日本料理好似唔錯,所以入去一試。佢lunch menu款式都好多選擇,定食拉麵都有,不過覺得價錢偏貴。一個lunch set平均都可能過百蚊,不過難得黎到,所以決定叫一個自己最想食—函館丼飯定食(即係蟹肉、蟹膏、海膽、三文魚籽同蟹籽)。入面個set係包左前菜(鴨胸沙律)、茶碗蒸、麵鼓湯。一開次上菜會比個盤你,上面有齊哂所有野,除左個主菜。我因為太肚餓,個鴨胸沙律食哂先上到個主菜,所以冇影到個沙律。雖然二百幾蚊一個lunch好貴,但係佢份量好足,蟹肉超級多,蟹肉拌飯超級好食,加埋三文魚籽,好好食,醬油都可以唔洗加。下次會想再黎,不過唔可以太密,荷包會頂唔順。

函館丼飯定食

下次會想再黎,不過唔可以太密,荷包會頂唔順。
2019-10-19
函館丼飯定食