2018-07-21 3023 瀏覽
不能吃澱粉質,一起身好似喪屍般要找肉食!找到了這家位於D2 Place II 的日本鐵板燒,看看裝修不錯。就入去試啦!點了「竹」餐,好豐富!好好食!服務真的有85-90%達到日本的水準。不錯👍物超所值!(不過某d 顧客破壞了寧靜的氣氛,沒辦法,唔係餐廳的錯)$248 + $98 sashimi (3 kinds) 非常新鮮!鮮甜柚子汁沙律 (清新!)鱈魚 (香、肥美)大蝦或帶子 (蝦好好食!炒香了蝦膏再炒埋d蝦入去)(帶子用貝殼裝住了海帶,帶出了帶子鮮甜)Caramelised toast ❤️(偷吃了一細啖!初戀的感覺)燒厚切牛 (5成,剛剛好!無筋!炒蒜片好功夫!)炒飯多葱(我唔食得炒飯,阿仔話好好食,夠乾身)Miso soup (不是行貨嘢。阿仔爭住飲埋我個碗!)炒野菜(芽菜是粗的!)甜品:紫薯咖啡或茶
柚子汁沙律 (清新!)
鱈魚 (香、肥美)
燒厚切牛 (5成,剛剛好!無筋!炒蒜片好功夫!)
炒飯多葱(我唔食得炒飯,阿仔話好好食,夠乾身)
Miso soup (不是行貨嘢。阿仔爭住飲埋我個碗!)
炒野菜(芽菜是粗的!)

甜品:紫薯
咖啡或茶