荃灣如心新開 IKIGAICONCEPTS經過門外多次,終於有機會揭開神秘面紗佔地1.2萬呎環境舒適闊落,餐廳結合日本多元文化設立omakase、鐵板燒、備長炭火燒烤等不同美食區!亦設接近30款清酒自助區點了晚市套餐2人前 $998和風柚子水牛芝士沙律水牛芝士通常出現西餐配欖油黑醋,沒想到與柚子都幾清新幾夾三文魚籽鮑魚天使麵 天使麵 很掛汁,味道好creamy配上咸鮮三文魚籽及彈牙鮮味鮑魚片,整體西日fusion 感配合得好好,回頭率高壽司5貫(赤身/甘海老/左口裙邊/真鯛/深海池魚)放埋一齊感覺好正,每款都有不同層次口感,個人最愛深海池魚濃濃魚味& 甘海老鮮甜清酒煮蜆蜆肉大大隻無沙,份量好多清酒味好出,喜歡~串燒炭燒治雞肉棒(月見)呢款日式串燒必須要有,軟骨部分好夠,有咬口,蛋香濃郁紫蘇牛油蝦 喜歡紫蘇香氣亦有牛油互相平衡炭燒冬菇 燒到外面剛乾身,內裏juicy,菇味濃郁美國肉眼稻庭烏冬肉質好好有牛味,稻庭烏冬幼幼爽滑,配清湯,整碗感覺很清爽雪糕冧酒提子口味2人前可以話超級飽,完全唔明點解會有3款主食、3人食就應該剛剛好!
荃灣如心新開 IKIGAICONCEPTS
經過門外多次,終於有機會揭開神秘面紗

清酒自助區

點了晚市套餐
2人前 $998

和風柚子水牛芝士沙律

水牛芝士通常出現西餐配欖油黑醋,沒想到與柚子都幾清新幾夾

三文魚籽鮑魚天使麵

天使麵 很掛汁,味道好creamy

壽司5貫
(赤身/甘海老/左口裙邊/真鯛/
深海池魚)

清酒煮蜆

蜆肉大大隻無沙,份量好多
清酒味好出,喜歡~

串燒

炭燒治雞肉棒(月見)
呢款日式串燒必須要有,軟骨部分好夠,有咬口,蛋香濃郁
紫蘇牛油蝦 喜歡紫蘇香氣亦有牛油互相平衡
炭燒冬菇 燒到外面剛乾身,內裏juicy,菇味濃郁

美國肉眼稻庭烏冬
肉質好好有牛味,稻庭烏冬幼幼爽滑,配清湯,整碗感覺很清爽

雪糕

冧酒提子口味