2019-06-22 71 瀏覽
前兩日同朋友係荃灣行完街,朋友話想食下西餐,又唔想太貴,即刻上網搵就搵到一間比較平民嘅西餐廳食飯。呢間餐廳都唔算難搵,係商場對面。入面唔算太大,燈光都幾暗,檯上面仲有細細地嘅蠟燭,都叫做幾有情調啦。講翻野食,我地就一人一份order咗個牛油果牛肉漢堡配原隻軟殼蟹同芝士蟹肉大啡菇同烤美國安格斯牛板blade steak。個漢堡包真係好大個,望落去都有d驚食唔曬,食真係要小心d食,一啖咬落去,d汁水全部必曬出離,可想而知個漢堡包幾正幾夠juicy,而且個搭配都好好,清香嘅牛油果同香濃嘅牛肉一齊食真係幾夾,有好大嘅滿足感至於又唔會太滯😃😃😃。另外個原隻炸軟殼蟹都炸得幾好,平時嚮其他餐廳好少話食到原隻炸,好飽滿,炸得好香口,好好食。要講到驚喜就一定係芝士蟹肉大啡菇,我從來未食過大啡菇係多汁多到咁,外面咁睇隻菇好似好乾好漲咁,查實就係因為菇本身已經鎖住咗好多汁水係一面,一啖咬落去就真係流曬出離,再加上面頭個陣啖啖嘅芝士味增香,食落真係好正,呢隻大啡菇可能我要食成幾隻先可以滿足,哈哈哈跟住就到燒安格斯blade steak,呢個都算幾好食嘅,牛嘅香味有,又夠juicy,抵讚嘅係燒得幾嫩口,能鎖住肉

跟住就到燒安格斯blade steak,呢個都算幾好食嘅,牛嘅香味有,又夠juicy,抵讚嘅係燒得幾嫩口,能鎖住肉汁,算係幾好食。

呢間餐廳整體離講,比較平民,價錢唔貴,又好食,性價比高,都幾適合後生情侶拍拖撐下檯腳噶😃😃😃。