2023-08-08 16 瀏覽
啱啱忙完個大工程,經理話不如去飲酒消遣下,有人話去酒吧飲酒掟標,有人提議唱k,有人想打邊爐,我就諗起之前係網上都好多人推介過,一間位於荃灣享和街嘅「瀛燒」居酒屋,因為這間居酒屋除左食物吸引,環境好有日本feel,仲有清酒及啤酒放題,同免費掟標,當我講完之後全部人舉手贊成!嘻嘻,Go Go Go!內裡裝飾帶日本居酒屋feel,配合埋日文歌,感覺好放鬆。清酒、啤酒放題每位$199,飲3杯已經回本,確實係低。呢度有地下同閣樓,係閣樓玩可以自成一國,而標機就放在閣樓,一路玩一路飲飲食食。講下幾樣特式食品日本直送原條季節魚-刺身伊佐木鮮甜!油脂味好豐富!而且一啲都唔黏口!仲可以點酸酸地嘅醋,突顯伊佐木嘅天然甜味,仲可以加$38加工左啲魚骨,送酒無得頂呀。另有多款串炸物,鵪鵫蛋同沙錐魚。炸粉厚度適中,啖啖肉,一定要點上個燒物醬汁,令串炸物更惹味,加分不少。特色燒飯團($58)係居酒屋飲酒點少得每間餐廳都各具特色嘅燒飯團,今次嘅飯團好有份量,搭配上特製的日式照燒醬,飯團表面燒得卜卜脆,飯粒分明,紫菜,芝麻增加香味,啱哂鍾意食飯焦嘅人令人回味無窮,買單時經理都有幾分醉意,佢話等佢買單:多謝老闆。
2023-08-03