2018-08-14 76 瀏覽
見今日放早就同屋企人食飯,既然食飯當然要就腳啦,於是就行咗去路德圍個頭開飯,行到魚魚魚旁邊見到呢間食番茄通既鋪就忍唔住行咗入去開餐。一入坐低覺得環境比一般冰室都來得乾淨闊落,坐低後睇咗好耐先決定到食咩。最後叫咗菠蘿冰、番茄滑蛋通、瑞士汁雞腿、西多士,屋企人就叫咗芝士肉醬意粉、紅綠椰冰。番茄🍅滑蛋通粉滑蛋入口綿滑,食得出蛋味勁過奶味,絕對係水準之作。番茄湯底酸酸甜甜好岩我呢d番茄控哈哈。瑞士汁雞腿都好入味,而且用叉吉開就骨肉分離到,不過食既時候要小心,唔好俾汁彈到。西多士係最驚喜既,一口一件既size,入面塗既係有硬粒既花生醬,食落香口唔會油,令人一口接一口。加錢既紅綠椰冰同菠蘿冰都好足料,好多既菠蘿粒係入面,而紅綠椰冰椰奶味香濃入口順滑,配料好似好豆都煲到粒粒綿沙咁。